Analgezic sau medicament?!

Unii oameni sunt doar analgezice, alţii medicamente. Unii oameni se potrivesc pentru o perioadă de timp, pentru că dacă perioada ar fi mai lungă, ar face mai mult rău decât bine. Şi cel mai bine e să îi iubeşti de la distanţă, pentru că doar atunci le vezi şi cealaltă parte. Sau partea care o ţineau ascunsă, de înrobire cu lanţuri imense, cu noduri şi noduri acceptabile, într-o operaţie continuă.

Capacitatea omului e imensă de a iubi şi a se deschide către alţi oameni. Oameni care găsesc în tine, pentru o vreme, emoţia aia ascunsă, care îţi dictează, pe repeat, ca o babă ştirbă, că eşti într-o poveste cu Feţi-Frumoşi şi Ilene Consânzene. Te fac să te simţi în viaţă pentru o vreme, chiar dacă termenul de valabilitate este scurt.

Analgezicele nu sunt destinate să trăiască lângă tine, pentru că până la urmă te vor trage în jos. După un timp trebuie să te distanţezi.

Te vindecă pentru o clipă şi apoi te rănesc pe viaţă. Unii oameni îţi aduc fericirea brusc, înlocuind-o cu durerea zilnică. Unii oameni nu mint când îţi mărturisesc dragostea, dar rareori îşi dovedesc sentimentele cu acţiuni adecvate. Unii oameni îşi doresc sincer ceea ce e mai bun pentru tine, dar habar nu au ce înseamnă asta. Deşi acest aspect e greu de digerat, astfel de oameni vor fi întodeauna o problemă pentu tine, nu o soluţie. Analgezic, dar nu medicament. Oaspeţi, dar nu parte integrantă din tine şi pentru tine. Sunt oaspeţi temporari în viaţa ta, şedera lor în ea e limitată – soluţie temporară şi ştim cu toţii că remediu temporar nu schimbă nimic. Uneori nu fac decât să agraveze lucrurile. Uneori ni se pare că anumiţi oameni ne pot ajuta, dar până la urmă ne rup şi mai mult.

Vindecare! A venit timpul vindecării. Singurul remediu!

Oameni medicamente. Omul nu e făcut să trăiască singur, ci are nevoie de alţii. Relaţiile cu ceilalţi pot da naştere unei multitudine de sentimente; în general, acestea pot fi împărţite în sentimente afectuoase şi ostile. Cel ce doreşte să aibă o viaţă frumoasă trebuie să se străduiască să le elimine pe cele din urmă. Orice relație poate fi pe termen lung și de înaltă calitate doar într-un singur caz: dacă valorile oamenilor coincid, şi aici intervine medicamentul.

Oamenii medicament, sunt acei oameni care se aşează lângă tine atunci când nu le-o ceri, şi-ţi întind ceaşca cu cafea fără să o comanzi, şi e al naibii de aromată, preparată pe gustul tău, cu zahăr şi lapte, sau fără. Exact cum îţi place. Omul medicament este persoana care îţi împărtăşeşte libertatea şi îţi desface fiecare nod însingurat, citindu-te ca pe o carte, cu formă nuanţată de purificare, dar în acelaşi timp cu tine. Omul medicament te susţine şi te acceptă aşa cum eşti, cu bune şi rele, pentru că perfecţiune nu există, şi cel mai important că în preajma lui eşti tu, fără mască, te simţi în siguranţă, te simţi acasă. Nu vă veți tăia aripile; dimpotrivă, vă veți ajuta reciproc să urcați până la înălțimi. Îţi oferă sprijinul fără să-l ceri. Te echilibrează, picurând în tine culori care au capacitatea extraordinară te a reconstrui şi a te transforma într-o mică bijuterie.

Omul medicament îți va oferi acel sentiment de pace, calm și satisfacție pe care doar adevărata iubire dintre doi oameni minunați o poate oferi.

sursa: .cluber.com.ua

Un comentariu

  1. Pingback: Terapia cu tine însuţi – MariaDumitracheDMP

Lasă un răspuns

Înapoi sus
%d blogeri au apreciat: