„Another Self” – Un alt sine

„Another Self” are stilul și ritmul unei telenovele clasice, care a fost echipată cu capcane moderne. Este un serial care este înrădăcinat în trecut și, în timp ce publicul îi vede pe actorii principali ca pe niște indivizi de vârstă mijlocie, aceste personaje sunt încă bântuite de traumele din tinerețe.
„Un alt Sine” se bazează profund pe ideea necesității personale de vindecare de traumele din trecut. Această serie leagă ideea că toate dificultățile și evenimentele traumatice pe care cineva le-a experimentat sunt închise, așteptând senzația sau mediul potrivit pentru a declanșa o amintire. Pe baza acestei idei, acest serial își vede personajele în poziții ale vieţii unde fiecare este nefericit. Din propria lor recunoaștere, ei sunt blocați în viața lor, incapabili să se elibereze de constrângerile și deciziile proaste pe care le-au luat. Și, mai deranjante sunt personajele din serial, blestemate să se găsească în cele mai proaste situații din cauza unor factori care nu țin de controlul lor.
Deciziile pe care le luăm în relațiile personale și temerile și grijile noastre intime au rădăcini în istoria noastră familială mai profundă și în structura noastră genetică? Traumele vechi trăite de strămoșii noștri sunt încă stocate în subconștientul nostru, chiar dacă nu le știm sau nu le amintim? Repetăm inconștient tipare psihologice care au fost în familia noastră de generații?
Acestea sunt câteva dintre întrebările cheie explorate în profunzime în serialul Another Self care se difuzează în prezent pe Netflix.
Another Self este un serial bine realizat, cu o cinematografie frumoasă, dialoguri strânse și pline de viață și personaje colorate, realiste. Mi s-a părut foarte plăcut și merită vizionat.
Chiar dacă nu crezi în abordarea psihoterapeutică a Family Constellation, aceasta deține o noțiune foarte adevărată la bază:
“Nu poţi fugi de trecut! Când vei înţelege şi vei îmbrăţişa viaţa, acceptând cine ai fost, cine eşti, fâcând pace cu trecutul, îţi va permite să trăieşti o viaţă plină de sens!”
Another Self este o serie intrigantă prin faptul că elementul său tematic de bază se bazează pe tehnica psihoterapeutică a Terapiei cu constelații familiale.
Dezvoltată de psihoterapeutul german Bert Ellinger în anii 1960, Family Constellation Therapy a fost popularizată în SUA de Mark Wollyn, a cărui carte It Didn’t Start with You, este prezentat în serie (ca material de lectură dat de Sevgi Adei). Premisa centrală a acestei abordări este că toți purtăm „traume moștenite” în subconștientul nostru, care decurg din evenimentele suferite de mama, tatăl nostru, bunicii sau alți strămoși. După cum a afirmat Wollyn, „Hellinger ne învață să împărtășim o conștiință de familie cu membrii familiei noastre biologice care vin înaintea noastră”. …”Evenimentele traumatice precum moartea prematură a unui părinte, a unui frate sau a unui copil sau un abandon, o crimă sau o sinucidere pot exercita o influență puternică asupra noastră, lăsând o amprentă asupra întregului nostru sistem familial timp de generații… așa cum repetă în mod inconștient membrii familiei… suferințele trecutului.”…”Hellinger crede că mecanismul din spatele acestor repetiții este loialitatea inconștientă… și îl consideră cauza multor suferințe în familii”.
2,689 total views, 2 views today