Aveți tip de personalitate INFJ?

Tipul de personalitate INFJ Myers-Briggs este unul dintre cele mai complicate, misterioase și atrăgătoare. Un INFJ poate fi uneori greu de citit.

NFJ este unul dintre tipurile de personalitate Myers și Briggs. INFJ înseamnă Introvertit, Intuitiv, Sentiment și Judecător. Fiind o persoană introvertită, INFJ se simte mai bine petrecând singur timpul. Oamenii cu acest tip de personalitate sunt, în general, intuitivi, deoarece se concentrează mai mult pe idei și concepte, decât pe fapte și detalii. Deciziile luate de INFJ se bazează pe valori și sentimente. Persoanele cu tip de personalitate INFJ nu sunt spontane; le place să planifice și să fie organizați. Este cel mai rar tip de personalitate și constă în aproximativ 1,3% din populația lumii. Ele tind să fie rezervate, private și reflexive. Unii oameni cred că INFJ-urile sunt timide, dar aceasta este doar o concepție greșită.

Introvertit – Intuiţie – Sentiment – Judecată

INFJ

Introvertit – stimulat şi incitant de ceea ce se întâmplă în lumea lor interioară şi aceasta e zona către care tind să-şi direcţioneze energia. E mai interesat şi se simte mai în largul lui atunci când munca sau activitatea desfăşurată le cere ca o mare parte din timp să stea singuri. Preferă să înţeleagă lumea înainte de a o experimenta, înainte de a acţiona, adesea meditează la ce au de făcut.

Intuiţie – Dezvăluie înţelesul, realitătile şi posibilităţile ce se află dincolo de informatia transmisă de simţuri. Intuiţia cercetează ansamblul şi caută să descopere ceea ce e esenţial. Dacă preferi şi căi de a face lucrurile. Tipul intuitiv apreciază imaginatia şi inspiratia.

Sentiment – Iau în considerare ce e important pentru ei şi pentru cei din jur, fără să pretindă că acest lucru este şi logic – decizii luate pe bază de valori

Judecată – tind să trăiască în mod ordonat, planificat, să-şi regleze şi controleze viaţa. Preferă să păstreze frânele situatiei, preferă să ia decizii. Organizati şi structuraţi şi vor ca lucrurile să-şi urmeze calea planificată, să fie bine stabilite.

Introvertit sentimental – la acest tip de subiect e reprimată atât gândirea cât şi exprimarea deschisă a stărilor afective. Pare misterios şi inaccesibil pentru ceilalţi; e liniştit, modest, copilăros şi acordă puţină atenţie sentimentelor şi gândurilor celorlati.

Introvertit intuitiv se concentrează atât de mult asupra aspectelor intuitive, încât are un contact redus cu realitatea. E visător şi chiar vizionar. E greu de înţeles pentru ceilalţi care îl consideră ciudat şi excentric.

NF (intuitiv şi afectiv) sau temperamentul apolonian (idealist) – se află în căutarea autenticităţii şi auto-actualizării. Sunt căutători naturali, în căutarea Sinelui. Doresc să devină aşa cum sunt în realitate. NF e cel mai idealist şi romantic dintre tipuri. Au mare capacitate de ascultare empatică.. Adesea NF au o abilitate verbală dezvoltată. Sunt cunoscuţi drept catalizatori.

INFJ: trăiesc într-o lume a ideilor, a principiilor ferme bazate pe păstrarea integrității personale, caută să impună acceptarea ideilor lor; se încred în deciziile lor, excelenti conducători, cu viziune, obisnuiesc să aibă un grup restrâns de prieteni vechi, pot fi absorbiti de idei, lipsiti de spirit practic, au dificultăti în rezolvarea conflictelor din cadrul relatiilor deoarece pot fi surzi la obiectiile altora, exagerează cu reglementările.

Purtătorul unei mări de sentimente liniştite, interioare, invizibile pentru un privitor din afară. Universul sentimentelor sale e atât de delicat şi bogat că nu are nevoie de dovezi verbale ale dragostei, el vede şi fără cuvinte cine pe cine iubeşte, cine de cine are nevoie şi cine nu are nevoie de persoana respectivă. Trăsătura sa cea mai de preţ este capacitatea de a se adapta la afectivitatea celuilalt, să-l compătimească, să-l calmeze, să-i înlăture tensiunea emoţională. Îi place să mediteze asupra sentimentelor şi raporturilor dintre oameni.

Este de obicei un om liniştit, sociabil, care în societate mai degrabă tace şi observă, iar între cunoştinţele apropiate – invers, nu îl poţi numi prea timid, fiindcă vede excelent cum se raportează alţii la el şi se pricepe să îmbunătăţească această atitudine, caută să supună pe ceilalţi felului său de a înţelege ce este moral şi imoral, dar niciodată nu îti impune propriile reacţii, ci se alătură stării afective a celuilalt, împărtăşindu-i trăirile. Aparent pare un om fără emotivităţi. E convins că alţii au nevoie de el ca atare, adică calm, egal, fără griji, dorind parcă să fie o “compresă” pe care alţii să şi-o pună pe rană.

Nu ştie să spună “nu”, rareori intră în conflict, dacă ceilalţi îl roagă să facă ceva nu e în stare să refuze, de aceea alţii adesea profită de el, are nevoie de dualul său, pentru ca sprijinindu-se pe acesta să scape de alţii, cei de prisos. Nu e în stare să aprecieze calitatea propriei sale munci şi timpul cheltuit pentru el, de aceea el trebuie oprit, spunandu-i-se, ajunge, nu mai trebuie să şlefuieşti. Nu ştie să vadă ce este un amănunt nesemnificativ şi ce este important, ştie ce se poate face, dar nu ştie ce trebuie făcut. Nu e în stare să stea de o parte atunci când toţi trudesc şi continuă să muncească şi după ce ceilalţi au încetat, nu-i place deloc dacă i se încredinţează o altă treabă înainte ca el să fi terminat prima, i se pare mai interesantă munca însăşi decât pregătirea pentru ea.

Nu-i place genul de muncă care necesită contactul cu un număr mare de persoane diferite, reţine prost nume, figuri, nu-i place să oblige pe alţii să facă ceva împotriva voinţei lor, elementul său este un cerc restrâns de oameni, legaţi nu numai prin împrejurări oficiale ci prin legături de prietenie.

După temperament este de obicei un melancolic, uneori un flegmatic, e foarte sensibil la necazul celuilalt, resimte un sentiment de milă, boala, neplăcerile celuilalt ajung să-l cuprindă pe de întregul, în asemenea clipe nu mai e în stare să se gândească la altceva, pretinde şi de la ceilalţi renunţarea totală la preocupări colaterale, pentru el nu are importanţă faptul că nu poate ajuta realmente, posedă un grad înalt de stabilitate a sentimentelor, a emoţiilor, el dezvăluie foarte rar şi numai celor apropiaţi sentimentele proprii deşi are trăiri profunde.

Are o atitudine critică faţă de propria frumuseţe, voinţă, energie, resimte dureros lipsa de apreciere din partea altora, dar nu crede în sinceritatea complimentelor ce i se fac în această privinţă decât dacă ele sunt exprimate între patru ochi, cu un ton blând, fără emfază, el are nevoie de o aprobare mută sau cu voce scăzută.

Nu poate să-şi permită neglijenţa, nu suportă dezordinea în casă, aruncă de îndată lucrurile superflue; ordinea din casă trebuie să fie ireproşabilă din punctul său de vedere. Evită să împrumute bani.

Consideră că îmbrăcămintea nu trebuie să sară în ochi, dar în acelaşi timp trebuie să fie de calitate. Respectă proverbul englezesc: “Nu sunt atât de bogat încât să-mi cumpăr lucruri ieftine”.

Senzaţiile plăcute necesare acestui gen de oameni, partenerul le asigură prin inteligenţa sa, gândirea sa logică, exigenţa sa, capacitatea de a-l apăra, un asemenea om nu trebuie să întârzie la întâlnire, trebuie să se ţină de cuvânt, să fie politicos, atent.

E în stare să trudească pentru cei apropiaţi fără să-şi precupeţească forţele.

Işi face o impresie despre starea sufletească a celuilalt după mimică, după intonaţie, atunci când conţinutul cuvintelor nu corespund intonaţiei, aude numai intonaţia, ii e suficient să se uite la celălalt şi deodată tresare, exclamând: “De ce eşti astăzi aşa? Ce s-a întâmplat?”.

In raporturile cu oamenii interesul lui se limitează la un cerc restrâns de persoane, însă în lumea obiectivă îl interesează absolut totul, e în stare să digere tot ce se află la nivelul inteligenţei şi capacităţilor sale.

Acordă multă atenţie aspectului moral al culturii, îl atrage cinstea, conştiinţa, demnitatea, cumsecădenia, civilitatea.

Ce este atractiv la personalitatea INFJ?

 • misterul
 • umorul
 • ochii
 • laturile diferite ale emoţiilor lor
 • flexibilitatea

10 lucruri pe care trebuie să le știe fiecare tip de personalitate INFJ

Să vedem ce ar trebui să știe fiecare INFJ.

 1. INFJ-urile sunt introvertite și în același timp extrovertite

În calitate de INFJ, îți place să petreci timpul singur și te bucuri de intimitatea ta. Cu toate acestea, există momente în care INFJ-urile se simt extrovertite și vor să fie în preajma oamenilor, dar nu pentru perioade lungi de timp. Majoritatea prietenilor și cunoscuților INFJ îi cunosc ca fiind extrovertiți. Oamenii aflați într-o astfel de prietenie se pot înşela pentru că, uneori, INFJ-urile devin copleșite și atunci se retrag din preajma oamenilor. INFJ sunt selectivi atunci când vine vorba de alegerea prietenilor lor adevărați.

 1. INFJ-urilor le place să ajute oamenii

Oamenilor cu personalitate INFJ le place să îi ajute pe ceilalți și să facă din lume un loc mai bun pentru toată lumea. Deși sunt hotărâți, INFJ-urile nu folosesc acest lucru pentru câștigurile lor, ci îl folosesc pentru a-i ajuta pe ceilalți. Când oamenii au probleme, INFJ-urilor le place să ofere sfaturi, mai degrabă, decât să vă spună ce ar trebui sau nu să faceți. În schimb, vă ajută să găsiți soluția la problema dvs., în condițiile dvs. Majoritatea INFJ-urilor văd că a ajuta alți oameni este scopul lor principal în viață. INFJ le place să participe la organizații de caritate și organizații nonguvernamentale. Le pasă cu adevărat de bunăstarea altora.

 1. INFJ iubesc conversațiile semnificative

Persoanelor cu tip de personalitate INFJ nu le place discursul mic și preferă conversații profunde și semnificative. INFJ-urile sunt introvertite de natură și nu se bucură de socializare. Discuțiile mici sunt politicoase și frumoase și păstrează intimitatea emoțională. Participarea la discuții mici nu îl ajută pe cineva să învețe lucruri noi despre ceilalți și de aceea INFJ nu favorizează. INFJ le place să știe despre lumea interioară a celorlalți și să vorbească mai mult despre problemele de viață semnificative. Cu toate acestea, adoră conversaţiile și pot citi cu ușurință oamenii și, prin urmare, pot simți sentimentele altora. Sunt foarte empatici și pot simți durerea sau bucuria pe care o simți. Acest lucru îi determină să-şi „asume” problemele lumii. Persoanele cu trăsături de personalitate INFJ sunt creative și acest lucru îi ajută să se angajeze în discuții creative și informative.

 1. Sunt creativi

Tipurile de personalitate INFJ sunt extrem de creative și imaginative. Sunt plini de compasiune și folosesc această forță pentru a ajuta oamenii să-și rezolve problemele. Le place să găsească soluții în toate aspectele vieții, iar imaginația lor îi ajută să vadă un sens mai profund în toate. INFJ sunt pasionați de a-și folosi creativitatea pentru a-i ajuta pe ceilalți în dificultățile lor. Trăsătura de personalitate INFJ de a fi intuitiv îi ajută să fie creativi, mai ales în scris și în artă. Ei au o abilitate excelentă de a-și aduce intuiția în lumea exterioară. Natura lor creativă poate fi utilă în carierele de scriitori, artiști și consilieri. De asemenea, sunt buni în a oferi sfaturi oamenilor, deoarece creează cu ușurință răspunsul potrivit pentru persoana care are nevoie de sfaturi. Ei pot veni cu diferite moduri de a rezolva aceeași problemă.

 1. Un INFJ este hotărât și pasionat

Când INFJ crede că un lucru este de valoare, de multe ori îl urmăresc cu multă convingere. Sunt liniștiți, dar au o pasiune sălbatică pentru tot ceea ce este important pentru ei. Determinarea și pasiunea lor pentru ceea ce îi interesează poate fi uneori o surpriză pentru cei din jur. Uneori, determinarea și pasiunea lor pot fi percepute ca fiind încăpățânate. Nu funcționează întotdeauna în avantajul lor. În anumite situații, cum ar fi conflictele, găsirea unei cariere sau confruntarea cu fapte revoltătoare, determinarea și pasiunea INFJ pot fi o provocare.

 1. INFJ-urile se bucură de confidențialitatea lor

INFJ-urilor le place să stea singuri, iar prietenii lor pot fi deseori surprinși atunci când se retrag. Există zile în care se închid și nu vor să fie deranjați de nimeni. Motivul retragerii nu este că aceştia sunt antisociali; mai degrabă este pentru că le place să-și reîncarce energia petrecând singuri timpul. Numai timpul îi ajută să-și limpezească gândurile și viața, precum și experiențele. Este greu pentru o persoană cu personalitate INFJ să se deschidă cu adevărat, chiar și pentru prietenii apropiați. Le place să-și păstreze viața personală privată. Deși nu le este greu să își facă prieteni, încrederea în noii prieteni este adesea o provocare pentru INFJ.

7. Foarte intuitiv

Intuiția lor este foarte puternică și este ca și cum ar avea un al șaselea simț, sau chiar pot prezice viitorul. INFJ-urile au intuiții puternice pe care unii oameni le pot privi ca puteri psihice.Cu toate acestea, este doar un rezultat al capacității lor de a detecta modele în diferite scenarii și de a conecta punctele pentru a trage concluzii.

INFJ-urile pot vedea modele intrinseci și pot examina conexiunile pentru a-și găsi semnificația. Dacă aveți trăsături de personalitate INFJ și ceva pare greșit și, în adâncul sufletului, simțiți că nu este bine, atunci este bine să vă ascultați vocea. Datorită intuițiilor lor puternice, au atât de multă încredere în instinctele lor.

 1. Cariere INFJs

Tipul de personalitate INFJ este denumit și avocat sau consilier. Acestea sunt creative, intuitive și empatice și sunt deseori potrivite cel mai bine pentru cariere introvertite. Sunt muncitori dedicați, dar preferă să lucreze în culise. Cu toate acestea, atunci când li se cere să conducă, o fac cu succes. INFJ preferă cariere care au un mediu de lucru pașnic. Majoritatea tipurilor de personalitate INFJ pot fi găsite în cariere care contribuie la bunăstarea altor membri ai societății. Sunt lucrători dedicați și de ajutor care pot derula proiecte complexe în organizații care se ocupă de cauze umanitare.

Persoanele cu trăsături de personalitate INFJ ar trebui să aleagă o carieră care să fie în concordanță cu valorile lor. Aceștia aleg mai ales cariere în sfera consilierii și a asistenței medicale. Roluri precum medicii, rolurile spirituale, consilierii și psihologii sunt opțiuni atractive pentru persoanele cu trăsături de personalitate INFJ. Mintea lor creativă îi ajută în cariere în domeniile ingineriei și științei. Este probabil ca persoanele cu acest tip de personalitate să-și schimbe cariera prea des până când găsesc una care să se potrivească valorilor lor puternice.

 1. Îi place să planifice totul înainte și prea organizat

INFJ-urilor nu le place spontaneitatea și se bucură atunci când totul este bine planificat și organizat. INFJ-urile sunt organizate în natură și sunt susceptibile de a utiliza planificatori. INFJ sunt idealiști și acordă multă semnificație în viitor. Când un INFJ decide să facă ceva, atunci va face. Tendința de a planifica totul îi ajută pe INFJ să urmărească progresul lor în atingerea obiectivelor stabilite.

 1. INFJs Sentiment puternic al emoțiilor

Persoanele cu tip de personalitate INFJ au un puternic simț al emoțiilor. Sunt adesea empatici față de ceilalți și, uneori, își pot neglija propriile emoții. INFJ-urile au capacitatea naturală de a înțelege emoțiile altora și pot simți emoțiile celor din jur. Ei pot observa chiar și cea mai mică schimbare în starea de spirit a altor persoane și este probabil să știe când ceva nu este în regulă.

INFJ-urile nu pot simți doar modul în care alții se simt emoțional, ci și fizic. O persoană cu acest tip de personalitate poate simți chiar durerea fizică a celor din jur. Persoanele cu tip de personalitate INFJ se pot descurca destul de bine cu emoțiile intense, fără a fi frustrate. Dimpotrivă, INFJ-urile sunt susceptibile să devină plăcute oamenilor, iar indivizii egoisti le pot folosi în mod greșit.

Aveți tip de personalitate INFJ? Dacă vă puteți raporta la majoritatea trăsăturilor de mai sus, atunci există o bună șansă că sunteți un tip de personalitate INFJ.

Dacă vrei să știi ce tip de personalitate ai, fă-ți testul, în cazul în care nu l-ai făcut până acum!

Lasă un răspuns

Înapoi sus
%d blogeri au apreciat: