Călătoria interioară – partea a V-a – iubeşte-ţi corpul

Când ai stat ultima dată dezbrăcat în faţa oglinzii ca să te uiţi la tine cu adevărat? Unii avem o vârstă, nu mai suntem atât de tineri, şi totuşi… chiar dacă trăim într-o cultură obsedată de tinereţe şi şabloane remediate, suntem atrăgători chiar dacă avem forme, defecte, imperfecţiuni. Pentru că oamenii sexy se simt bine în corpul lor. Ceea ce au în comun este plăcerea şi încrederea de exprimare fizică. Oamenii fericiţi apreciază şi preţuiesc corpul pe care îl au.

Dacă te concentrezi doar asupra defectelor fizice, în loc să vezi mai degrabă partea frumoasă din tine, nu te vei mai bucura de potenţialul tău.

Poate că eşti dezamăgit de corpul tău. Sau ţi-ai dori ca trupul tău să arate diferit. Nu ești singură: cercetările arată că până la 84% dintre femei se confruntă cu nemulțumirea corporală de-a lungul vieții. Să înveți să-ți iubești corpul atunci când cu adevărat nu este o sarcină ușoară și nu este atât de simplu pe cât poate uneori să pară mișcarea pozitivă a corpului. 

Trecerea de la „sunt dezamăgită de corpul meu” la ceva mai pozitiv, va necesita timp și efort conștient. Iată câteva moduri mici și concrete de a începe:

1.Primul pas pentru a schimba modul în care te simți în corpul tău este angajarea față de schimbare. Trebuie să recunoști că ai o relație negativă cu corpul tău și că vrei să ai una pozitivă, sănătoasă. Spune: “ vreau să am o relație pozitivă cu corpul meu!

Și, asigură-te că o spui cu voce tare, sincer şi răspicat!

Întreabă-te: de ce vrei să arăți diferit?

Cel mai probabil, este pentru că vrei ca alți oameni să te placă și crezi că a arăta într-un anumit fel te va face mai iubit și mai acceptat.

Înainte de a putea învăța să-ți iubești corpul, trebuie să renunți la ideea că nu te-ai simți trist, singur sau respins dacă ai arăta diferit. Pacea și fericirea trebuie să vină din interior.

2.Este corpul tău problema sau idealurile sunt problema? În loc să continui să încerci să te încadrezi într-un sistem care te confruntă cu propriul tău corp, ce se întâmplă dacă ai adopta un nou mod de a gândi care te desemnează ca fiind valoros exact așa cum ești? Ce se întâmplă dacă ai înceta să încerci?

Încercați să vă repetați acest lucru: merit să fiu iubit și acceptat în acest corp exact cum este! Nu mă mai interesează cei care îmi spun contrariul!

Pentru ca tu să înveți să-ți iubești corpul, trebuie să încetezi să-i mai judeci pe ceilalți în funcție de corpul lor. Când critici corpul altei persoane, îi trimiți mesajul – atât acestora, cât și ție – că trupurile sunt o măsură validă a valorii unei persoane. Renunță. Meriți să fii iubit și acceptat în corpul tău exact. La fel și toți ceilalți.

3. Pentru a-ți iubi corpul, trebuie mai întâi să-ți cunoști corpul. Există atât de multe moduri de a-ți cunoaște corpul la un nivel mai profund. Ca de exemplu: dansul ori yoga sau sportul. Un mod deosebit de puternic de a te întruchipa este prin a face un exercițiu de mindfulness numit scanare corporală. Inspirați și expirați încet, închideți ochii și apoi concentrați-vă atenția complet pe vârful capului. Ce senzații simți acolo sus? Vreo tensiune? Furnicături? Durere? După câteva clipe, treceți la fața dvs. și faceți același lucru. Apoi la gâtul tău. Apoi la umerii tăi. Apoi la pieptul tău. Și, așa mai departe până la vârful degetelor de la picioare.

Ai fi surprins cât de mult a-ți cunoaște mai bine corpul, te poate face să-l iubeşti mult mai uşor. Va veni de la sine!

4. Fă-ți un obicei din a face ceva bun pentru corpul tău, în fiecare zi. Câteva minute pentru a-ți face doar un masaj al mâinilor. Sau să-ti pui în picioare cea mai moale pereche de şosete pe care o porţi prin casă ori modul în care vă încălţaţi, să fie lent, atent. Chiar şi o mască de față revigorantă ajută sau să te machiezi fără niciun alt motiv decât că îţi dă o stare de bine.

Este vorba despre antrenarea creierului pentru a-ți asocia corpul cu sentimente pozitive. Fă-ți un obicei de a-ți uda corpul cu dragoste. Hrănește-ți simțurile! Creează o conexiune corporală!

5. Masturbarea este o modalitate puternică de a intra în contact cu corpurile noastre și de a ne aminti de toată plăcerea pe care corpul nostru ne-o poate oferi. Acesta poate fi punctul de cotitură pentru mulți oameni când vine vorba de a face pace cu corpurile lor”, explică sexologul Megan Stubbs. „Înțelegerea faptului că ești demn de plăcerea sexuală este atât de puternică. Tu, în orice formă a corpului, chiar acum, poți și meriți să experimentezi plăcere.”

Există atât de multe beneficii ale masturbării , așa că fă-o des. Răsfățați-vă cu jucării sexuale bune și cu ritualuri de plăcere de sine îngăduitoare. Atunci când corpul tău este un instrument pentru ameliorări orgasmice și aprinderi de oxitocină, devine mult mai ușor să te iubești şi să iubeşti.

6. Dansul – intenționat, de unul singur – poate fi o modalitate puternică de a te reconecta cu corpul tău. Fără coregrafie. Dansează pentru tine. Doar simte că îi dai corpului permisiunea să facă ceea ce îşi doreşte să facă, să apară așa cum vrea să apară, să simtă și să se emoționeze într-un mod în care vrea să simtă, să se mişte ca şi cum savurează fiecare linie melodică. Dansează pur şi simplu. Respiră fiecare mişcare a corpului. Întreabă-te ce emoţie simt în acest moment? Mişcă braţele ca şi cum vrei să te eliberezi. Mişcă şoldurile. Simte corpul cum radiază!

7. Practică recunoştinţa pentru corpul tău. Trupurile noastre ne poartă prin zilele noastre cu atâta putere și har. Corpurile noastre sunt, de asemenea, capabile de cantități infinite de plăcere! Dacă putem fi recunoscători pentru toate lucrurile pe care corpul nostru le face pentru noi, asta ne poate ajuta să le vedem într-un mod diferit.

Sau puteţi avea o rutină de dimineață, și de seară, dedicată recunoștinței. Este o modalitate uimitoare de a-ți stimula iubirea de sine. Și tot ce ai nevoie este un jurnal pentru a începe recunoştinţa pentru corpul tău.

Când te trezești în fiecare dimineață, și în fiecare seară înainte de a dormi, notează trei lucruri pentru care ești recunoscător. Este un mod frumos de a te onora pe tine și viața ta. Este momentul perfect să mulțumești corpului tău!

8. Îmbrăcați-vă corpul ca și cum ar fi o opera de artă. Fii intenționat, atent și expresiv. Răsfățați-vă şi cumpărați haine care să vă facă să vă simțiți bine și să vă facă corpul să se simtă bine. Nu aveţi nevoie de mari investiţii. Când ne îmbrăcăm corpul în mod intenționat, îl tratăm ca pe ceva care merită atenție și dragoste, şi, mai ales, transmitem mesajul – celorlalți și nouă înșine – că acesta este un corp care este iubit.

9. Să înveți să-ți iubești corpul nu se va întâmpla peste noapte. Mici ritualuri zilnice sunt cheia pentru a merge mai departe în această călătorie și pentru a vă antrena încet mintea, în timp, pentru a nu mai fi atât de critică cu corpul dumneavoastră. Un obicei excelent este o practică de afirmare pozitivă făcută în fața unei oglinzi: fă-ți un moment în fiecare dimineață pentru a te uita la întregul corp și a spune ceva amabil despre el. De asemenea, ați putea dori să identificați părțile corpului care nu vă plac şi să vă concentrați afirmațiile pozitive asupra lor. De exemplu, dacă îți urăști coapsele, s-ar putea să încerci să-ți reciți: „Îmi plac coapsele mele groase” sau „Coapsele mele sunt puternice și senzuale.”

S-a dovedit că auto-vorbirea funcționează. De asemenea, puteți pune câteva note pe oglindă cu mementouri pozitive și iubitoare. Trezirea în fiecare zi cu un mesaj amabil și iubitor către tine și corpul tău, va schimba relația pe care o ai cu tine în cel mai pozitiv mod.

10. Găseşte un loc al fericirii. Sunt sigură că toţi aveam un loc al nostru care ne deconectează sau o acţiune care ne dă o stare de bine. De exemplu, eu când am nevoie să-mi întineresc sufletul, îmi fac o cafea, aleg o melodie din lista lungă de pe youtube, mă aşez pe canapea, mă încarc cu energie pozitivă, şi absorb, gustul aromat al cafelei, cât şi melodia care îmi completează nevoile.

Gândește-te unde îți place să mergi. Gândeşte-te ce îţi place să faci. Dragostea de sine este despre a-ți umple propria ceașcă.

Ca orice altă relație din viața ta, cea pe care o ai cu tine însuți necesită îngrijire, răbdare și bunătate. Există multe moduri de a practica iubirea de sine, iar acestea sunt doar câteva. Explorează diferite metode de a te îngriji și găsește ceea ce te face să te simți vesel și sănătos – în mintea, trupul și sufletul tău.

Poţi începe cu un simplu „mulțumesc”.

Sursa: mindbodygreen-com

Lasă un răspuns

Înapoi sus
%d blogeri au apreciat: