Călătoria interioară – partea întâi – meditaţia

În fiecare zi, învăţăm lecţii într-un mod unic şi personal. Uneori mai apar fantome care ne bat pe umăr şi încearcă să ne şoptească despre povestea răsucită în uşa întredeschisă, spre o reculegere de Doamne-Ajută. Îi zâmbim, şi-i închidem uşa. Nu, nu în nas ci cu blândeţe, nu de alta, dar uşa e nou-nouţă şi mult am căutat-o cât să fie pe placul nostru sau exact de ceea ce aveam nevoie. Ne punem să sorbim un pahar de vin, pe tonuri de jazz, şi privim tavanul proaspăt zugrăvit, un alb imaculat, şi ne lăsăm absorbiţi de conturul camerei interioare, care e încadrată perfect în curtea personală, într-un proces de concentrare pentru a reflecta la propria noastră viaţă.

Privim lucrurile dintr-un alt punct. Mai bun. Mai bun decât ieri, şi nu auzim nimic. Nu ne mai enervează nimic. Nu mai suntem stresaţi. E doar linişte. Linişte şi atât. Pace. Pace cu noi înşine, cu fiinţa noastră. Mintea noastră e atât de relaxată, acum, şi mai puţin distrasă de mărunţişurile cotidiene, acele fantome duplex. Suntem într-o stare de relaxare. Relaxare. Respiraţi adânc de trei ori. Inspiraţi adânc de trei ori.

Închideţi ochii. Inspiraţi şi expiraţi lent şi gândiţi-vă la ceea ce vă face fericiţi. În acest moment. În această clipă.

Intră în contact cu tine.

Fericirea vine din interior, nu din afară. Trebuie să o conştientizăm. Conştientizarea fericirii e gratis, neîntreruptă, fără a fi distrasă. Fără să ne mutăm de pe un gând pe altul, ci să ne concentrăm pe un singur lucru: fericirea.

Mintea devine calmă şi clară. Medităm. Medităm la prezent. Medităm la cea mai minunată experienţă.

***

Meditaţia presupune educarea minţii pentru a se focusa pe un singur lucru, unicul lucru, cum respiraţia intră şi iese din corp. Lasă neliniştile în exterior şi permite liniştii să intre în interiorul tău. Foloseşte imaginaţia în mediaţie, aşa cum doreşti. Fii liber cu imaginaţia ta. Las-o să prindă aripi şi să te inunde. Eliberează-te de toate gândurile negative şi adu în mintea ta gândurile pozitive. Motivează-ţi gândurile pozitive pentru a te inspira.

Fiecare gând pozitiv îţi va face mintea fericită şi începi să simţi acel flux blând, invizibil, având o singură direcţie: spre o stare de bine, spre a îţi îmbunătăţi viaţa şi, de ce nu, de intra în contact cu spiritualitatea.

Exerciţiu:

Imaginează-ţi un décor frumos, plin de lumină. Lumina e deasupra capului, o simţi cum te încălzeşte şi te furnică. Respiră şi inspiră.

Întregul corp se umple de lumină. Fiecare celulă din corp este inundată de lumină, care îţi aduce linişte, pace. Această lumină este dragostea care îţi acoperă fiecare simţ, fiecare celulă din corp. Respiră şi inspiră.

Vezi cum lumina te invadează şi te înconjoară. Respiră şi inspiră timp de 20 de minute.

Urmăreşte cu ochii minţii ritmul în care aceasta intră şi iese din corp. Dacă îţi fuge gândul la alte lucruri, adu-o cu blândeţe înapoi ca să supravegheze respiraţia. Continuă să te focusezi pe lumina caldă care creşte puternic în interiorul tău. Respiră şi inspiră.

Când te-ai apropiat de finalul exerciţiului, poţi spune o rugăciune pentru o anumită persoană sau situaţie în care simţi că ai nevoie.

Încheie meditaţia vizualizând lumina îndreptându-se înspre o persoană care are nevoie de ajutorul ei.

“Totul vine de la Om, totul se întoarce la Om”

https://www.youtube.com/watch?v=prQsMhXTtXE&t=7s

Lasă un răspuns

Înapoi sus
%d blogeri au apreciat: