Despre mine

Psiholog clinician, psiholog în psihologia aplicată în domeniul securităţii naţionale, cu atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România. Am studiat la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii din Oradea, şi urmez cursuri de master în Psihologia clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie, în cadrul aceleaşi Universităţi, formare în Sex-terapie, la Institutul de Sexologie din Cluj-Napoca, cât şi formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală (APCCR).

Întotdeauna mi-am urmat vocea interioară. Am răsfoit fiecare pagină cu emoţie, uneori raţional, alteori cu ezitări, dar m-am redescoperit, pas cu pas, bucurându-mă de toată această călătorie, cu sens, cu intersecţii, cu sentimente însorite din fiecare poveste despre cunoaştere şi beatitudine. Am cunoscut zeci de oameni, de-a lungul vieţii, care m-au atins pe umeri, schimbându-mă şi şlefuindu-mi trăirile, oferindu-mi acordurile unei vieţi privilegiate şi atât de împrăştiată în noi senzaţii. Fiecare persoană care m-a influenţat, bunicii mei, părinţii, profesorii, oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul vieţii şi de la care am avut multe de învăţat, m-au umplut de timp, de spaţiu, într-o nevoie de întregire. Am mers prin multe cărări cu curaj, riscând. Zâmbesc, îmbrăţişez, greşesc, dar nu trădez libertatea de visa, de a prinde aripi, de a mă reinventa, de a exista în istoria mea personală cu noi şi noi valenţe emoţionale, dornică să încep fiecare zi de experienţe inedite.

Una dintre pasiunile mele este scrisul, în special poezia. Materialul scriiturii e ca o fereastră închisă, la început, dar odată deschisă, invită la înot printre cuvinte tandre, moleşitoare şi atât de încărcate cu răsărit şi apus. Lumea poeziei aparent neştiută, dar cu poveşti şi trăiri subtile, de o curiozitate şi de o puritate nealtoită, mă sprijină pe braţul intim, ca un suflet călăuzitor. Iubesc să scriu, aşa cum iubesc oamenii, şi acesta e motivul pentru care am ales această călătorie spre cunoaşterea şi lumea interioară a omului, pentru că fiecare om are propria sa călătorie, propria sa poveste.

Iubesc Oamenii şi îmi place să deschid fiecare uşă lăuntrică în care stau adăpostite problemele cu care se confruntă fiecare dintre ei, şi să separ, cu ajutorul lor, neghina din grâu.

De multe ori avem nevoie să fim înţeleşi, ascultaţi, să fim acceptaţi aşa cum suntem, fără prejudecăţi, să fim întâmpinaţi şi ghidaţi pe un drum al vieţii care să ne ducă la creştere şi dezvoltarea propriului potenţial. Fiecare treaptă e un plan construit, minuţios, spre cunoaştere interactivă. E nevoie de curaj, de asumare, de a păşi spre necunoscut, dar …

Nu eşti singur! Totul are un început!

Într-un cadru confidenţial, relaxant, plin de sensibilitate, autenticitate, înţelegere, prin cunoştinţele acumulate, experienţa mea, cât şi a valorilor după care mă ghidez îţi pot fi alături în această călătorie spre tine însăţi/însuţi.

Aştept cu drag să ne cunoaştem şi să învăţăm lucruri noi, despre noi.

Te îmbrăţişez!

Psiholog Maria-Petruţa Silaghi Încredere 
Suport
Confidenţialitate
Profesionalism

Înapoi sus
%d blogeri au apreciat: