Educaţie cu fluturi

În urma studiilor ce au urmărit nivelul de dezvoltare a inteligenţei emoţionale de-a lungul anilor, s-a constatat că oamenii progresează pe măsură ce îşi stăpânesc mai bine impulsurile emoţionale, se motivează mai uşor, îşi cultivă empatia şi flexibilitatea socială, adică, devin mai inteligenţi din punct de vedere emoţional.

Scopul educaţiei bazate pe inteligenţa emoţională este acela de a-i ajuta pe copii să dobândească aptitudinile necesare pentru a aplica în viaţă inteligenţa emoţională, devenind astfel mai puternici din punct de vedere emoţional, cu un psihic sănătos, deoarece doar echilibrul, dezvoltarea personală, inspiraţia, buna dispoziţie şi dragostea alimentează sistemul energetic uman.

Psihologul american, Goleman D. (2008), este de părere că „şcoala trebuie să devină un factor important şi în predarea capacităţilor de a se descurca în viaţă” iar cercetătoarea Cojocaru-Borozan M. (2010), promovează ideea că „o inimă statornică şi o minte echilibrată conduc la îmbunătăţirea performanţelor”.

Lasă un răspuns

Înapoi sus
%d blogeri au apreciat: