„La rădăcina bucuriei se află gratitudinea”

” La rădăcina bucuriei se află gratitudinea. Nu bucuria ne face recunoscători, ci recunoştinţa ne umple de bucurie” – David S. Rast

Atitudine pozitivă necondiţionată sparge corsetul de sticlă

Noi, oamenii, am învăţat să ne bazăm prea mult pe alţii, dar, pentru ca visurile să devină realitate, ca nouă să ne fie bine, depinde de noi, şi numai de noi, pentru a construi şi reconstrui conştiinţa noastră, prin a renunţa la falsele percepţii, deschizându-ne către mulţimea de posibilităţi, care sunt atât de fascinante şi neaşteptat de reale, decât ceea ce ne-am imaginat.

Pentru a face faţă unei probleme, am fost învăţaţi să ne stăpânim impulsurile, să le controlăm, dar principala noastră “vocaţie” este de a depista problema, de a elabora planuri pentru a o elimina şi de a ne folosi puterea minţii pentru a ne menţine pe linia dreaptă.

Deschide-ţi inima şi bucură-te de cele mai simple lucruri cu care intri în contact, toate acestea vor avea un efect pozitiv asupra sănătăţii tale fizice şi psihice. Pentru că tocmai lucrurile mărunte dau culoare vieţii.

“Omul negru” din capul nostru

Această voce care ne aminteşte de tot ceea ce lipseşte din viaţa noastră. Această voce iritantă care ţine condica tuturor greşelilor noastre şi cu tot ceea ce ar trebui îmbunătăţit: pielea lăsată de sub braţe, ridurile apărute pe faţă, dorinţa de a sta în casă, şchiopătările din relaţiile cu alţii, neîmplinirea sufletească, izolarea de cei dragi, singurătatea etc. Această voce care e convinsă că e ceva în neregulă cu noi. Pentru o perioadă bună, ajungem să îi dăm dreptate, fiind prea convingătoare, dar de fapt după zeci de evaluări, conştientizăm cât de norocoşi suntem. Odată conectaţi cu cealaltă voce, cea modestă, liniştită, recunoscătoare, profund iubitoare, ne dăm seama cât de frumoasă e lumea , şi ca să devenim fericiţi, nu trebuie să ne mai judecăm.

Nu judeca

Nu judeca pe alţii, nu te judeca pe tine, şi mentineţi conştiinţa liberă. De ce să îţi doreşti să fii cu oameni diferiţi, sau în situaţii diferite, când în acest moment, cu aceşti oameni, poţi avea tot ce ţi-ai dorit.

Urmăreşte-ţi fericirea!

Gândurile tale trebuie să îmbrace o nouă poveste. Pactul cu tine, prin iubire, rescrie la propriu un nou “tu”. Conectarea la recunoştinţă şi fericire e lucru cel mai important pe care îl poţi face pentru tine. Şi, ce-ar putea să îţi ofere mai multă fericire decât să fii varianta ta cea mai bună . Aici e partea frumoasă, să faci pace cu tine, şi să laşi viaţa să îşi urmeze cursul firesc.

Odată ce vei începe să rezonezi cu tine, prin fericire şi recunoştinţă, toate se vor schimba în viaţa ta. Doar de tine depinde când vei dori să spargi corsetul de sticlă, prin gândirea pozitivă.

„Recunoştinţa este fericire dublată de surprindere” – G.K. Chesterton

***

Studiile arată faptul că recunoştinţa se asociază cu starea de bine. Oamenii cu un nivel ridicat de recunoştinţă ca trăsătură experienţiază niveluri mai ridicate ale stării de bine, ale satisfacţiei cu viaţa şi ale fericirii (Fordyce, 1988). Astfel, odată ce suntem recunoscători, ne bucurăm mai mult de ce ni se întâmplă, ajungând să avem o stare de bine crescută care, la rândul ei, ne face să recunoaştem mai uşor un dar şi/sau un binefăcător.

Completează formularul de mai jos, anonimatul şi confidenţialitatea datelor sunt garantate participanţilor, conform normelor deontologice. Participarea este voluntară, iar exerciţiu este gratuit!

Participarea la acest studiu presupune să răspundeţi la o serie de întrebări, sub forma unor chestionare. Timpul necesar pentru răspunsul la întrebări este de aproximativ 10 minute.

De asemenea, înainte de completarea fiecărui chestionar, vă invit sa citiţi cu atenție instructajul şi să răspundeţi spontan şi sincer. Nu există răspunsuri corecte sau greşite.

Singurele condiţii: peste 18 ani, dorinţa de implicare şi seriozitate!

Al doilea pas se va stabili după ce va fi parcurs primul pas! Al treilea pas se va stabili dupa ce vor fi parcurse primul şi al doilea pas! Detaliile vor fi primite pe email.

http://Studiu – Fericirea şi recunoştinţa

Pentru orice întrebare/neclaritate cu privire la studiu, vă rog să mă contactaţi.

Lasă un răspuns

Înapoi sus
%d blogeri au apreciat: