Mim cel furios

A fost odată un pisicuţ pe nume Mim. El era un pisicuţ foarte furios. Când simţea că cineva îşi bate joc de el, era furios. Era atât de furios şi când trebuia să se apuce de teme sau când părinţii nu îi făceau pe plac. Chiar şi când trebuia să îşi facă ordine în cameră sau să ducă gunoiul afară era furios.
Mim, de obicei, era un pisicuţ tare cuminte, doar că se înfuria foarte repede, iar în acele momente nu putea fi controlat. Şi, după ce îşi manifesta furia, vorbind urât cu părinţii, îşi dorea să se ascundă, ruşinat de fapta lui. Îi părea rău că se enerva şi devenea agresiv cu părinţii sau cu surioara lui, mai mică, dar nu avea un control asupra stării de furie.
Aşa că, singurel, pisicuţul Mim, a decis să îşi controleze această emoţie, care era în interiorul lui, pentru că nu îşi mai dorea să fie neascultător şi să îşi supere părinţii şi surioara. Mim ştia că nu e un pisic rău, dar comportamentul lui, de a se enerva ori de câte ori nu îi convenea ceva, rănea pe cei dragi. Mama mereu îi spunea că furia este normală, dar răneşte foarte mult pe cei din jur şi trebuie să fim atenţi la cuvintele şi comportamentele noastre. Iar atunci când se va enerva, să aplice următoarele exerciţii:

  1. Să conştientizeze ceea ce simte
  2. Apoi să respire şi să inspire de 10 ori, numărând
  3. Dacă nu reuşeşte prin cele două exerciţii, să deseneze furia, colorând-o în culoarea albastru sau verde.
  4. Să se ducă afară şi să urle

Pisicuţul Mim a observat că dacă reuşea să-şi stăpânească accesele de furie, atunci nu se mai enerva atât de tare, şi prin aceste exerciţii, totul a devenit atât de uşor. Era mândru de el pentru că făcuse acest pas. Şi, uite-aşa, Mim a devenit mai calm şi mai bun.


Activitate terapeutica:
Pasul 1:
Să fie ajutat să-şi exprime furia, cu ton calm şi blând, aplicabil şi de către părinţi
Pasul 2:
Transpunerea copilului în personajul principal
Pasul 3:
I se cere copilului să expună consecinţele la un comportament agresiv
Pasul 4:
Crearea ancorelor emoționale între părinte și copil, prin stimularea unui comportament pozitiv. Un exemplu: Să fie îmbrăţişat. Îmbrăţişările pot ajuta. Copii au nevoie de iubire.


Timp de lucru: 50 de minute

©Toate drepturile rezervate. Orice parte din această poveste, poate fi distribuită sau reprodusă, cu acordul prealabil al autorului.

Lasă un răspuns

Înapoi sus
%d blogeri au apreciat: