Revelaţia fericirii

Să fii fericit, să te simţi bine e ceva mai mult decât o bucurie de moment. Ceea ce ne face „fericiţi” şi ce înţelegem noi prin acest termen diferă de la individ la individ. Fericirea e o urmare a lucrurilor pe care le facem, le experimentăm; când suntem fericiţi suntem mai eficienţi în propria viaţă şi în ceea ce facem ca să contribuim la viaţa altora. Contează să fii fericit. De aceea este important să înţelegem mai bine fericirea.

Dacă ştii care sunt lucrurile care te fac fericit, asta te va ajuta mai mult decât încercarea de a maximiza experienţa fericirii, care te poate face nefericit.

Mulţi oameni cred că lucrurile de mai jos i-ar putea face fericiţi:

  1. Bani mai mulţi
  2. O casă mai frumoasă
  3. Să slăbească
  4. O maşină nouă
  5. Poate o altă slujbă
  6. Un iubit/ă
  7. etc…

Deşi aceste lucruri pot influenţa nivelul tău de fericire, impactul lor este adesea de scurtă durată. Adevăratele surse ale fericirii şi bunăstării sunt mult mai subtile şi vin din ceea ce faci şi din cum gândeşti.

Două moduri de a fi fericit: (există două feluri de a fi fericit)

  1. Să fii fericit pe moment, să te simţi bine, să savurezi plăcerea şi să te bucuri de ceea ce faci în momentul respectiv;
  2. Să te simţi „recompensat” şi împlinit, ceea ce reprezintă un sentiment de bunăstare de mai lungă durată şi mai plin de satisfacţii.

„Dacă vrei să înţelegi semnificaţia fericirii, trebuie s-o priveşti ca pe o recompensă, nu ca pe un scop.” (Antoine de Saint-Exupery, 1900-1944)

sursă: Psihologia pozitivă, Style C.

Lasă un răspuns

Înapoi sus
%d blogeri au apreciat: