Trei cuvinte: Clipă, Mai, Curaj

“Trei cuvinte: Clipă, Mai, Curaj.

“Clipă” e moneda cu o singură petală, fluturând timid cuvinte colorate, dar îndrăgostit de speranţă, optimism, de nume pe care îl pronunţa în gând.

“Mai” îi place să împarte polenul cu ceilalţi în acelaşi univers, cu dăruire, îmbrăţişări nepovestite peste vise spre împlinite, aşezate în ordine, pictând umbre cu gândurile tremurătoare pe trupul – timp tăcut.

“Curaj” e mireasma care dăinuie de zâmbet, soluţionând orice problemă, nu astăzi, nu ieri, ci mereu… . Întredeschis în destăinuri tainice.

“Opreşte-te!” îi spuse Timpul.

“E doar o poveste în care un băieţel este clipă, mai, curaj, acel gen, fără clişee, care respiră doar optimism, ambalat în dorinţă, fericire şi împlinire, tango neatins, lipsit de reproş, imaginaţie, şah emotionant, de foame, ca un arcuş agitat în sfârşit pe roze bipolare spre clocot.

“Poate…”

“Depinde…”

“Câteodată”

“Stiu”

“Mereu”

“Hmmm… Vrei să ne jucăm?

“Hmmm… .”

“ Închide ochii şi caută, cândva, odată, bucata de măr cu parfum de mare. Deschide-o delicat, respiră şi inspiră inima care cerşeşte mesaje noi, cu brumă dulce de simţuri. Inhalează aroma. Nu ofta, neîmbobocit băieţel! Respiră, inspiră, muzica care intră în mintea ta, pe trupul inimii, mugur neconsumat, de dor, de tine, de linişte, de reverie… 1, 2, 3, e linişte! Linişte invadată de iarbă şi fluturi. Fluturi cu dute-vino, într-o seară împotmolită cu ea, portocala tăiată-n felii, pe litera ta.

“Mda… . Ştii… .“

“Şşttt! Lasă liniştea să te învăluie. A fost, este, va fi… . Gândeşte-te doar la… linişte, la… tine, în tine, pe dinafară, desface-te de tine, de amintiri cenzurate, alunecă în starea de onomatopee, şi sădeşte cea mai frumoasă vară, prinde-i toate florile în braţe.

“(tăcere)”

“Da, Numai, Oricum, desenaţi peste tot dorinţa. Relaxează-te, relaxează-te, şi simte cuvintele, simte-le. Imaginează-ti că atingi fiecare respiraţie, o stăpâneşti până la răsărit. Îmbracă povestea de verde pe al tău suflet, din tine. Înfruptă-te cu ea din tine, cu tine din ea, şi o gură de stele. Sculptează în inima ta, fericirea, cuvânt cu noroc, unu, doi, trei, de-acum va fi ancora ta.”

Lasă un răspuns

Înapoi sus
%d blogeri au apreciat: